Doktor Holms vei 15|Hus 15D|Lekker halvpart tomannsbolig med privat takterrasse høyt beliggende i Holmenkollen

Lidenskap for nybygg

Doktor Holms vei 15|Hus 15D|Lekker halvpart tomannsbolig med privat takterrasse høyt beliggende i Holmenkollen

Doktor Holms vei 15D, 0787 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 18 300 000,-
Omkostninger
kr 113 670,-
Totalpris inkl.omk
kr 18 413 670,-
Fellesutgifter/mnd
kr 4 244,-
P-ROM
153 m2
BRA
154 m2
Rom
6
Leil.nr
15D
Eierform
Eierseksjon

Registrer interesse

Meld din interesse så vil vi ta kontakt med deg og holde deg løpende orientert om prosjektet!

Dette er en lekker halvpart av tomannsbolig med lekre løsninger høyt beliggende i Holmenkollen. Hus 15D ligger i fremste rekke (A), og er over 3 plan med 2 balkonger og stor, privat takterrasse på ca. 40 kvm.

I boligens underetasje finner du stort vaskerom, delikat bad, ett soverom og kjellerstue med egen inngang til mulig praktikantdel.

I plan 1 finner du entré, wc og åpen stue-/kjøkkenløsning. Store vindusflater og forskyvninger i fasaden sørger for en spennende planløsning og gode lysforhold innvendig. Utgang via skyvedør til balkong på 4 kvm, samt utgang via dør til boligens private uteareal.

I plan 2 finner du 3 soverom og stort delikat bad. Utgang til balkong på 4 kvm fra hovedsoverom.

I det disponible rommet i tilknytning til takterrassen er det gode muligheter for kontor. Den store, private takterrassen har pergola, gode møbleringssoner for stort spisebord og loungeområde. Her kan man nyte sol og utsikt.

Dette er en av flere boliger som er for salg i Doktor Holms vei 15. Klikk inn på prosjektets hjemmeside og boligvelger for å få mer informasjon prosjektet og for å se de andre boligene som er for salg nå.

Andreas Øvsthus

Prosjektansvarlig/ Eiendomsmegler MNEF/ Partner

95156615andreas@roislandco.no

Ingrid Anne Fossli

Eiendomsmegler

93885778ingrid@roislandco.no

Matrikkel

Knr. 301 Gnr. 33 Bnr. 65

Om prosjektet

Velkommen hjem til Doktor Holms vei 15, hvor det moderne møter det naturskjønne. Holmenkollen er et sted for deg som ønsker å nyte det beste av to verdener, og dette boligprosjektet er intet unntak. Med Nordmarka rett utenfor døren vil du ha tilgang til en rekke flotte tur- og rekreasjonsmuligheter året rundt, og med Besserud T-banestasjon innen gangavstand vil du ha enkel tilgang til Oslo sentrum.

De 18 enhetene er nøye designet for å tilby optimal funksjonalitet og komfort. Hver bolig er på ca. 150 kvm BRA og inkluderer en stor privat takterrasse med flott utsikt. Du vil også få mulighet for to parkeringsplasser i felles garasjeanlegg, som gir deg trygg og praktisk tilgang til ditt nye hjem.

Fremste og midtre boligtun har egen inngang til mulig praktikantdel i underetasjen, og bakre boligtun har hagestue i underetasjen. Fremste rekke har direkte adgang fra parkeringskjeller fra underetasje, og midtre og bakre rekke har heishus til parkeringskjeller som er hensiktsmessig plassert slik at alle har kort vei. Dermed kan du finne den boligen som passer deg og din familie best, for en komfortabel livsstil. Utenfor boligene skapes et godt og trygt nabolag med lekeplasser, grønne friområder og hyggelige møteplasser. Det ærverdige hovedhuset på eiendommen skal rehabiliteres og på nedsiden av dette finner du et stort grøntområde med en idyllisk dam. Her ligger alt til rette for å skape minner i et godt hjem og nabolag.

Utdrag arkitektens intensjon;
Tomten ligger spektakulært til ved Holmenkollen og utsikten over byen og nærheten til det grønne har vært viktige kvaliteter å bygge videre på. Derfor bevares eksisterende vegetasjon på store deler av tomten, samtidig som de deler av tomten som berøres av byggeprosessen tilbakeføres til et grønt og frodig område etter bygging. Dette er sikret gjennom en detaljert utomhusplan som sikrer gode vekstvilkår, og rikelige jordmengder også på toppen av parkeringskjelleren. Eksisterende gangforbindelser utbedres og knytter private og felles utearealer mot marka. Bebyggelsen er terrassert oppover det naturlig stigende terrenget og husene er vinklet slik at alle husrekkene får ta del i den storslagne utsikten mot sør og øst. Hovedhuset og hagen rundt hovedhuset er en historisk viktig del av området. Både ny bebyggelse og ikke minst planlagt rehabilitering av den eksisterende bebyggelsen er utarbeidet i dialog med Byantikvaren, for å ta vare på de antikvariske interessene på en god måte. Deler av grøntarealene rundt dammen sør for hovedhuset opparbeides. Her blir det felles naturlekeplass med god gangforbindelse til de nye boligene både via adkomstvei og skogsfeltet mot vest.

I tillegg til å videreføre kvalitetene på tomten, har hovedintensjonen vært å tegne moderne og kompakte boliger som oppleves som romslige og innholdsrike både innvendig og utvendig. Hovedoppholdsrommene henvendes mot utsikten, samtidig som de knytter seg på terrenget med direkte utgang til utearealer. Stue og kjøkken opptar hele etasjer slik at disse arealene oppleves som romslige og generøse rom, mens de øvrige etasjene deles inn i flere rom med muligheter for å tilpasse sammenhenger, størrelser og antall rom til ønsket bruk. I tillegg har alle boligene romslige takterrasser på toppen og mulighet for å leie ut deler av kjelleretasjen med egen inngang. Det er lagt vekt på å bruke varige materialer med lavt vedlikeholdsbehov, og boligene har i utgangspunktet en moderne utforming med knappe detaljer. Samtidig er trekledningen prosjektert med gjennomtenkte detaljer og et variert uttrykk. Hovedkledningen er mørk og delt inn i mindre felt med utenpåliggende lekter som gir variasjon i inndelingen av fasaden og en dybdevirkning i fasaden. Dette gir husene et lett og lekent uttrykk, og suppleres med felt med lysere og smalere kledningsbord rundt inngangspartier og balkonger der man oftest kommer nært på kledningen.

Eiendommen

Doktor Holms vei 15, 0787 OSLO

Selger

Dr. Holms Vei 15 AS

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Selger tar sikte på å ferdigstille boligene i 4. kvartal 2025/1. kvartal 2026, uten at dette er å anse som bindende frist for overlevering.

Parkering

Det medfølger én garasjeplass til hver av boligseksjonene i felles garasjeanlegg under bakken. Det er én parkeringskjeller under Tomannsboligene med36 parkeringsplasser. Enkelte boliger vil få direkte tilgang til parkeringskjeller. Det er mulighet for å kjøpe én ekstra garasjeplass i samme garasjeanlegg. Kontakt megler for informasjon om tilgjengelige plasser.

Boder

Det medfølger bod på ca. 5 kvm i garasjeanlegget til hver av boligene. Boder leveres som enten nettingboder eller med tettfelt av tre med tredør.

Leveranse

Interiørarkitekt Gitte Ramstad i RCO Interiørdesign har utarbeidet 2 skreddersydde interiørkonsepter. Farger og materialer er nøye utvalgt for å skape et moderne uttrykk som vil få deg til å føle deg hjemme fra første stund. Boligene er designet med dine behov i tankene, og inkluderer 2 til 3 bad og 4 til 5 soverom.Nordisk balanse|En lys, delikat og naturlig retning med inspirasjon hentet fra naturen og det nordiske lyset. Den dempede fargepaletten i nøytrale toner skaper en harmonisk atmosfære og en avslappende stemning. Kombinasjonen av jordnære og lyse detaljer gjør interiøret mykt samtidig som det innbyr til ro. Materialene er nøye satt sammen for å skape et tidløst og vakkert interiør, her kan man leke seg med ton-i-ton paletter på møbler og tilbehør eller man kan tilsette mer kulørte farger for å skape en personlig touch.Det lyse nordiske kjøkkenet er utført i en kombinasjon av lyslasert eik finèr og hvitt sammen med benkeplate i komposittsten. Stilen videreføres inn påbadet med store lyse fliser i en varm tone kombinert med malte vegger og innredning i eik. I gangen møter du de samme flisene som på badet, men ien noe mørkere tone og som flyter elegant over i den lyspigmenterte parketten i de øvrige rommene.Kontinental eleganse|En kontinental retning hvor atmosfæren oppleves intim, varm og dempet. Inspirasjonen er hentet fra europeiske storbyer og en nedtonet hotellstil. Den lune fargepaletten er med på å skape et elegant og sofistikert uttrykk hvor kvalitet og rene linjer står i fokus. Kombinasjonen av mørke tresorter og de ulike nøytrale fargetonene gir boligen en flott ramme rundt øvrig innredning, samtidig som det gir rom for å leke med ulike stilretninger. Materialene, de rene linjene og enkel bruk av fargetoner er med på å skape et moderne hjem som vil vare i mange år.Når du åpner dørene blir du møtt av store fliser med stenuttrykk som flyter over i parketten med en grålig undertone. Kjøkkenet er holdt i en mørk eikefinèrt front med stenplater i komposittsten. Stilen trekkes videre inn på badet med elegante terazzofliser i en varm grålig tone kombinert med malte vegger og innredning i mørk eik.For nærmere beskrivelse av konseptene se romskjema i prospektet.

Det avsettes plass til garderobeskap, men det følger ikke standard leveranse. Kan bestilles som tilvalg.

Byggemåte

Underjordisk parkeringsanlegg utføres med betong i vegger, søyler ogdekke. Boligene utføres i hovedsak med bærekonstruksjon i tre. Yttervegger under bakken leveres som betongvegger. Balkonger og terrasser leveressom trekonstruksjoner. Avhengig av detaljprosjekteringen må det påregnes synlige stålstag som bærer alle balkongene. Se fasadeillustrasjon hvorstålstag er vist på øverste balkong. Innervegger med tre- eller stålstendere påført gips. Skillevegger mot den andre delen av tomannsboligen blir lyd- og brannvegg med stendere, isolasjon og gips.

Ytterveggene leveres hovedsakelig som klimavegg med isolerte bindingsverki tre med panel. Boligene leveres med trekledning, påført grunning og ett strøk beis/maling. Kjøper må påregne å påføre ett strøk beis/maling innen ett år etter overtagelse. Hovedkledningen er mørk og fasaden er delt inn i mindre felt med utenpåliggende lekter i samme farge. Det benyttes en lysere kledning rundt inngangspartier og balkonger. Det vil kunne bli montert utvendige taknedløp og rømningsstiger. Yttervegger under terreng i betong vil få utvendig isolasjon og der det blir synlig grunnmur vil denne pusses med en mørk grå farge.

Boligene får flate tak med takterrasser. Enkelte områder på taket vil ha sedum. Tak vil ha sluk med enten innvendig eller utvendig nedløp. Terrassebord iht romskjema. For hus A og B vil det bli etablert en pergola og skillevegger i tre. Takterrassene får gesims/brystning i tre med beslag. Det monteres glassrekkverk.

Alle boligene får balkong som leveres som trekonstruksjon med terrassebord iht. romskjema. Skillevegg i tre og glassrekkverk rundt.

Tinglyste Heftelser og Rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:301/33/65:04.11.1898 – Dokumentnr: 902774 – Bestemmelse om veg03.02.1899 – Dokumentnr: 90 – Bestemmelse om bebyggelseBestemmelse om deleforbud Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om kloakkledning Bestemmelse om veg Forbud mot generende bedrift 04.05.1917 – Dokumentnr: 18 – Best. om vann/kloakkledn.Bestemmelse om benyttelse Forbud mot generende bedrift Bestemmelse om deleforbud Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om veg 22.04.1958 – Dokumentnr: 4290 – Bestemmelse om bebyggelse17.11.1998 – Dokumentnr: 67748 – Erklæring/avtaleBestemmelse om septiktank m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra OVA 08.06.2016 – Dokumentnr: 511306 – Best. om vann/kloakkledn.Rettighetshaver: Oslo Kommune Org.nr: 958 935 420 Gjelder hovedledninger og kummer Bestemmelse om adkomstrett Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser 04.11.1898 – Dokumentnr: 900581 – Registrering av grunnDenne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:33 Bnr:8

Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det prosjekteres og bygges i henhold til Byggeteknisk forskrift TEK17. Selger har ansvaret for at det foreligger midlertidig brukstillatelse ellerferdigattest på boligen senest ved kjøpers overtagelse av boligen. Etter pålegg fra Finanstilsynet rettet mot samtlige meglerforetak (ref.rundskriv 21 / 2011) informeres ved dette om at det pr. dato for overtakelse av den enkelte boligseksjon ikke vil foreligge ferdigattest, samt at ferdigattestførst vil foreligge lang tid etter overtakelse. Bakgrunnen er at deler av de arbeider som er påkrevet for å få ferdigattest, ikke vil være ferdig pr. dato forovertakelse av den enkelte boligseksjon. Det presiseres at fremstillingen over ikke har noen innvirkning på selgers forpliktelse til å fremskaffe ferdigattest eller konsekvensene av at ferdigattest ikke foreligger pr. overtakelse.Kjøper oppfordres til å kontakte megler dersom det skulle foreligge spørsmål til ovennevnte.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet. Se sameiets vedtekter § 7 for betingelser for utleie.

Beskrivelse av tomt og utomhus

Deler av fellesarealene er privatisert uteareal til hver seksjon, ved at de erlagt som tilleggsdeler eller som eksklusiv bruksrett til den enkelte seksjon.Det er anmerket på utomhusplan hva som er fellesarealer og hvilke arealer som er tilleggsdeler til hver seksjon. Endelig størrelse på disse områdene vil bli oppmålt på et senere tidspunkt og tinglyses som en tilleggsdel til den enkelte seksjonen. Det tas forbehold om endelig organisering av utearealene. Selger står fritt til annen organisering og strukturering avutearealene, om selger anser det som hensiktsmessig.

Reguleringsplan og - bestemmelser

Gjeldende reguleringsplan for Doktor Holms vei 15 er regulert til Boligbebyggelse S-5130 vedtatt 20.10.21. Reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger som vedlegg til denne salgsoppgaven. Det foreligger godkjent rammetillatelse på prosjektet som er datert 27.05.2022. Godkjent rammetillatelse kan fås fra megler ved etterspørsel.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo Kommune. Oslo kommune fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold omdette. Kommunale avgifter vil ligge i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten som tar hensyn til om boligen er en primærbolig (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller sekundærbolig (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil i 2023 utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien 2023 utgjøre 100 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 112 500,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-

Totale omkostninger: Kr. 113 670,-

Betalingsbetingelser

1. Det forutsettes at 10% av kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto ved signatur av kjøpekontrakt. Kontantinnbetaling må være fri egenkapital. Påløpte renter tilfaller Kjøper frem til skjøte er tinglyst på kjøper, med mindre Selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti i medhold av buofl. § 47.2. Eventuelle endringsbestillinger betales etter nærmere avtale med selger.3. Resterende del av kjøpesummen betales 3 dager før overtagelse.

Organisasjonsform

Boligene vil bli solgt som eierseksjoner, organisert som et sameie og følger eierseksjonsloven av 16. juni 2017, nr. 65. Eierseksjonsloven kan i sinhelhet fås ved henvendelse til megler. Loven finnes også på www.lovdata.no. Som seksjonseier vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørendeenerett til bruk av sin bolig. Eneretten til bruk omfatter også tilhørende balkong/taktakterrasse eller privat markterrasse for boligene. Seksjonseiernefår felles bruksrett til sameiets fellesarealer. Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp. Det er utarbeidet foreløpige vedtekter for sameiet. Disse er bindende for kjøper, men Selger kan grunnet forestående reguleringsmessige og seksjoneringsmessige avgjørelser endre disse før overtagelse. Vedtektene er en del av salgsprospektet og det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette. Sameiet er ledet av et styre som er valgt blant sameierne. Styret skal ivareta alle saker av felles interesse for sameierne. Sameiet har engasjert USBL som forretningsfører til å forestå driften av sameiet, innenfor de rammer som sameiet vedtar.

Vedtekter/husordensregler

Kjøper plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldende vedtekter for sameiet. Gjeldende vedtekter følger som vedlegg til denne salgsoppgaven.Regler for styring og drift av boligsameiet følger av eierseksjonsloven.

Lovanvendelse

Kjøpet følger bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Loven regulerer forhold hvor Selger er profesjonell, og Kjøper er forbruker. Iht.loven plikter Selger å stille garanti som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser etter kjøpekontrakt senest ved frafalt forbehold. Garantienutgjør 3 % av kjøpesum frem til overtakelse. Beløpet økes til 5 % av kjøpesum og står 5 -fem- år etter overtakelsen, jf. buofl. § 12, 3 ledd. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finnes også på www.lovdata.no.I tilfeller hvor Kjøper er profesjonell iht. bustadoppføringslova, dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan Selger kreve at avtalen reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93 (avhendingslova).

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om hvitvasking. Megler er pliktig å gjennomføre identitetskontroll av alle involverte parter. Dette innebærerat eiendomsmeglere har plikt til melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Dato

Sist oppdatert: 25.03.2024

Denne boligen er en del av Doktor Holms vei 15 – Holmenkollen

Les mer om prosjektet

Tilbake til toppen